Gå til indhold
Norwegian beskytter kontantbeholdning i et krævende første kvartal

Pressemeddelelse -

Norwegian beskytter kontantbeholdning i et krævende første kvartal

Norwegian fremlagde i dag resultaterne for første kvartal 2022. Resultatet blev i årets sæsonmæssigt svageste kvartal påvirket af omikron-virussen og krigen i Ukraine, hvilket betød et driftsunderskud (EBIT) på 849 millioner norske kroner (NOK). Ved at tilpasse produktionen til udsvingene i markedet, lykkedes det Norwegian at begrænse tabene og opretholde en stærk kontantbeholdning på NOK 7,5 milliarder.

I første kvartal 2022 havde Norwegian 2,2 millioner passagerer, en stigning på 200.000 fra samme periode sidste år. Kapaciteten (ASK) var på 3,9 milliarder sædekilometer, mens passagertrafikken (RPK) var på 3 milliarder sædekilometer. Belægningsgraden steg til 76,9 procent fra 38,5 procent i samme periode i 2021. Til trods for at Norwegian har øget både antallet af ruter i perioden og videre ind i april, har selskabet opretholdt en høj belægningsgrad og styrket indtjeningen.

Vi har tilpasset os udsvingene i markedet hurtigt og effektivt samtidig med, at vi har beskyttet selskabets likviditet igennem en udfordrende periode. Stigningen i billetbestillinger for tiden fremover er meget positiv, og vi glæder os til at kunne byde kunderne velkommen ombord på vores 280 ruter denne sommer. Jeg er glad for at se, at de forretningsrejsende vender tilbage, og vi ved, at den gruppe især værdsætter vores omfattende rutenetværk og høje punktlighed, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Punktligheden viser hvor stor en andel af flyene, der afgik til planlagt tid. I første kvartal var den på 88,1 procent, en stigning fra 87,8 procent i kvartalet før.

I løbet af kvartalet annoncerede Norwegian en aftale om at lease ti nye og brændstofeffektive Boeing 737 MAX 8 fly med levering i foråret 2023. Norwegian er i proces med at lease yderligere fem 737 MAX 8 fly, hvilket vil bringe antallet af fly i flåden til 85 i sommeren 2023.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian