Gå til indhold
Norwegian begrænser tab i lavsæsonen – forbereder sig på historisk stærk sommer

Pressemeddelelse -

Norwegian begrænser tab i lavsæsonen – forbereder sig på historisk stærk sommer

Norwegian fremlagde i dag resultatet for første kvartal i 2023. Tallene viser, at selskabet har tilpasset kapaciteten i den roligere vintersæson, før optrapningen til årets travleste rejseperiode til sommer. Fortsat stærke bookingtal gør, at Norwegian forventer en af de stærkeste somre i selskabets historie. Norwegian skal kun flyve med egne fly og mandskab i den travle sommersæson.

I første kvartal 2023 begrænsede selskabet det negative driftsresultat (EBIT) til 916 millioner norske kroner (NOK). Resultatet før skat (EBT) blev et tab på NOK 992 millioner. Kontantbeholdningen er forbedret til NOK 8,6 milliarder. Ved udgangen af første kvartal bestod Norwegians flåde af 72 fly.

- Årets første kvartal viser, at vi er i stand til at tilpasse os sæsonvariationer i efterspørgslen. Samtidig har vi brugt tiden godt på at forberede os til den travle rejseperiode, vi nu går ind i. Forud for sommersæsonen har vi indfaset 11 nye og moderne fly og budt mange nye kolleger velkommen. Jeg er meget glad for, at vi i sommer ikke er afhængige af at skulle leje hverken fly eller mandskab eksternt. Vi vil modtage vores rejsende i egne fly og med eget personale, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

I første kvartal 2023 havde Norwegian 3,8 millioner passagerer sammenlignet med 2,2 millioner passagerer i første kvartal 2022. Kapaciteten (ASK) var på 6,0 milliarder sædekilometer, mens passagertrafikken (RPK) var på 4,9 milliarder sædekilometer. Produktionen var 13 procent lavere end i det foregående kvartal, hvilket skyldes tilpasning af kapaciteten til lavsæsonen. Belægningsgraden var alligevel på 80,9 procent. Det viser, at kapaciteten har været godt tilpasset den lavere efterspørgsel i vintersæsonen.

Høj regularitet til trods for vintervejr

Norwegian blev i 2022 kåret som Nordens mest punktlige flyselskab, og den positive tendens fortsætter i første kvartal 2023 – til trods for krævende vejrforhold og strejker blandt flyveledere i Frankrig. Andelen af afgange indenfor 15 minutter af planlagt tid var i første kvartal på 83,5 procent, mens regulariteten, andelen af gennemførte flyvninger, var på 99,4 procent.

Godt positioneret til historisk stærk sommer

- Vi har arbejdet med at forbedre kundeoplevelsen på Oslo Lufthavn Gardermoen, hvor vi har taget imod 150 nye kolleger i nyoprettede kundefunktioner ved check-in, ombordstigning og ankomst. Vi er dermed godt forberedt, både på jorden og i luften, til at byde alle passagerer velkommen i det, jeg tror vil blive den stærkeste sommer i Norwegians historie, siger Geir Karlsen.

Norwegian har i løbet af vinteren fornyet fordelsprogrammet Norwegian Reward med nye fordel for alle medlemmer. Rejsende, der flyver særligt ofte, får nu endnu flere fordele at vælge i mellem. De nye fordele vil gøre det endnu mere attraktivt for et stigende antal forretningsrejsende at vælge Norwegian som sit foretrukne flyselskab. Norwegians fordelsprogram blev for nylig kåret som flybranchens bedste fordelsprogram i Europa og Afrika ved det prestigefyldte Freddie Awards.

Ser frem mod et stærkt 2023 og en bæredygtig fremtid

Norwegian ønsker at indtage en ledende rolle i omstillingen til en mere bæredygtig luftfart. Udover flådefornyelse, spiller bæredygtige flybrændstoffer en central rolle for at sikre, at flyselskabet når sine bæredygtighedsmål. I april offentliggjorde Norwegian, at selskabet indgår i et strategisk partnerskab med Norsk e-Fuel for at bygge verdens første fuldskala-produktionsanlæg for elektrobrændstof i Mosjøn i det nordlige Norge. Anlægget skal producere bæredygtigt flybrændstof. Partnerskabet er en vigtig milepæl på vej mod Norwegians mål om at reducere sine udledninger med 45 procent inden 2030. Dertil kommer, at Norwegian investerer mere end NOK 50 millioner kroner i en minoritetsandel i selskabet.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian