Gå til indhold
Norwegian ansøger om rekonstruktionsproces i Norge

Pressemeddelelse -

Norwegian ansøger om rekonstruktionsproces i Norge

Norwegian har i dag søgt Asker og Bærum tingret i Oslo om at åbne rekonstruktionsforhandlinger i Norge. En sådan proces vil foregå parallelt med reorganiseringsprocessen i Irland.

Efter at Norwegian den 7. december blev fuldstændigt inkluderet i den irske reorganiseringsproces har selskabet i dag søgt om en tillægsproces for rekonstruktion under norsk lovgivning. Det meddelte Norwegian i en børsmeddelelse tirsdag den 8. december.

- En parallel proces under norsk lov vil være en fordel for alle berørte parter og øge sandsynligheden for et vellykket udfald. Vores mål er at sikre arbejdspladser i selskabet og bidrage til kritisk infrastruktur og værdiskabelse i Norge, siger koncernchef i Norwegian Jacob Schram.

- Nu skal vi bruge tiden godt og arbejde henimod vores mål om at reducere selskabets gæld, reducere antallet af fly i flåden og igen blive et attraktivt selskab for investorer. Vi skal være klar til at møde konkurrencen om kunderne efter corona-pandemien, siger Schram.

Den 18. november ansøgte Norwegian om beskytttelse under irsk lov. Processerne vil ikke have nogen påvirkning på den løbende drift af virksomheden, og selskabet flyver som planlagt. Både obligationer og aktier handles som normalt på Oslo Børs. Som tidlgiere nævnt, fortsætter Norwegian Reward som normalt, og medlemmerne kan fortsat optjene og bruge CashPoints.

Emner


Norwegian

Norwegians historie begyndte for mere end 27 år siden. Norwegian blev grundlagt i 1993, men lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Norwegian blev hurtigt en vigtig aktør i international luftfart, først på de korte, europæiske ruter i Europa og senere på langdistanceruterne til og fra USA, Asien og Sydamerika. Norwegian har i dag en moderne og brændstofeffektiv flåde, der består af Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og fem år i træk har passagererne peget på Norwegian som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Kommunikationschef Danmark + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian