Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian ærer Victor Borge på nyeste 787 Dreamliner

Pressemeddelelse   •   Jul 27, 2016 07:50 CEST

Endnu en stor dansk personlighed kan nu ses på haleroret af en af Norwegians splinternye 787 Dreamliner. Denne gang er det den danske pianist og entertainer Victor Borge, der kommer til at spejde udover store dele af verden fra ti kilometers højde.

Norwegian har netop modtaget sin 11. 787 Dreamliner, og det bliver den danske pianist og entertainer Victor Borge (1909-2000), der pryder haleroret på det nye langdistancefly. Victor Borge bliver den anden dansker, der kan ses på en af Norwegians Dreamlinere. På et andet fly kan man finde den verdenskendte forfatter og digter H.C. Andersen.

”Vi er stolte over, at vi endnu en gang kan hylde en stor dansk personlighed på haleroret af en af vores nye 787 Dreamliner. Victor Borge var en fantastisk pianist og entertainer og var elsket i Danmark men også i USA, hvor han levede en stor del af sit liv. Norwegian flyver til hele otte amerikanske destinationer heriblandt New York, hvor Victor Borge havde stor succes med sit One-man-show. Vi er glade for, at Victor Borge nu får mulighed for at vende tilbage til sit andet hjem, hvor han høstede så stor succes”, siger Daniel Kirchhoff, informationschef i Norwegian i Danmark.

”Familien er taknemmelig over, at Norwegian har valgt at hylde Victor Borge på denne måde. Han bragte meget glæde til sit publikum verden over og betragtes i Danmark og i hele Skandinavien som en glædens ambassadør. Denne hyldest vil være et minde til alle om de mange bidrag fra et af det 20. århundredes ikoner”, siger Victor Borges datter Janet.

Norwegian har i dag otte 787-8 Dreamliner og tre af den større model 787-9 Dreamliner. Flyene opererer Norwegians ruter mellem Europa og USA og Caribien samt mellem Skandinavien og Thailand. Victor Borge-flyet (787-9) er seks meter længere end ”lillesøsteren” og har 344 sæder, hvoraf 35 er i Premium og 309 i Economy. Inden for bare fire år vil Norwegian have mere end firedoblet sin nuværende langdistanceflåde til 42 787 Dreamliner, hvilket vil medføre, at selskabet kommer til at åbne mange nye ruter til kontinenter og destinationer fra København, som i dag er uservicerede.

For pressehenvendelser:
Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67

Fakta om Norwegians langdistanceruter

København (CPH) – New York (JFK): fire ugentlige afgange
København (CPH) – Los Angeles (LAX): tre ugentlige afgange
København (CPH) – Fort Lauderdale (FLL): to ugentlige afgange
København (CPH) – Las Vegas (LAS): en ugentlig afgang
København (CPH) – Orlando (MCO): en ugentlig afgang
København (CPH) – Skt. Croix (STX): en ugentlig afgang
København (CPH) – Puerto Rico (SJU): en ugentlig afgang
København (CPH) – Boston (BOS): en ugentlig afgang
København (CPH) – Bangkok (BKK): en ugentlig afgang


Om Victor Borge
Victor Borge, født Børge Rosenbaum, var en stor entertainer, en humorist og verdensklasse pianist. Han blev født på Østerbro i København den 3. januar 1909 og er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I 1930'erne var han en stor musiker i Danmark, med stort talent som klassisk pianist, men hurtigt udviklede han sin helt egen stil af musik og humor.

I 1940 flyttede han til USA, og selvom han ikke talte engelsk, formåede han hurtigt at oversætte sine vittigheder for det amerikanske publikum, hvor han havde sin første optræden i 1941 på Bing Crosbys radio show. Victor Borge blev amerikansk statsborger i 1948, og fik sit eget show "Comedy in Music" et par år senere. I 1993 fik han en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Victor Borge døde den 23. december 2000 i sit hjem i Greenwich, Connecticut, USA.

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det 6. største lavprisselskab i verden. I dag opererer Norwegian godt 400 ruter til mere end 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). I en ny kåring fra anerkendte SkyTrax World Airline Awards er Norwegian af passagererne stemt ind som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter for anden gang i træk. For fjerde år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.