Gå til indhold
Norwegian åbner otte nye ruter i Billund Lufthavn

Pressemeddelelse -

Norwegian åbner otte nye ruter i Billund Lufthavn

Flyselskabet Norwegian går massivt ind i Billund Lufthavn. Fra april 2019 tilføjer Norwegian otte nye destinationer i Sydeuropa på sit rutekort fra Billund Lufthavn og mere end fordobler Norwegian sin kapacitet i lufthavnen.

Der er sol og sommer i vente for rejsende fra Billund Lufthavn, når Norwegian til april 2019 åbner trafik til otte nye destinationer fra lufthavnen. Fire af destinationerne flyves med fuldchartrede fly for Bravo Tours, mens fire andre destinationer også sættes i direkte salg via Norwegians hjemmeside.

- Det er en stor dag i dag. Vi er glade for og stolte over at kunne satse så massivt på Billund. Med de mange nye afgange gør vi det lettere og billigere for passagerer fra Billund Lufthavn at rejse sydpå med Norwegians topmoderne og bekvemme fly. Vi ved, at nye direkte forbindelser er med til at skabe vækst og beskæftigelse i lokalområdet. Vi håber, passagererne vil tage godt i mod vores nye satsning i Billund, siger Thomas Ramdahl, der er executive vice president for short haul-flyvninger i Norwegian.

Norwegian har en af branchens nyeste flyflåder. Med en gennemsnitsalder på 3,7 år på flyene er det muligt for selskabet at mindske sin klimabelastning med mere end 20 procent i forhold til ældre modeller.

Direkte flyforbindelser skaber ny vækst
En analyse fra det norske analyseinstitut Menon Economics viste tidligere på året, at Norwegians ruter i 2017 skabte merværdi i det syddanske erhvervsliv på 1,2 milliarder kroner og grundlag for 3.200 arbejdspladser i regionen. Med det nye samarbejde mellem Norwegian og Billund Lufthavn er der gode muligheder for endnu flere arbejdspladser og indtjening i Billund Lufthavns opland.

- Vi er glade for det nye samarbejde med Norwegian. Med 13 nye ugentlige Norwegian-afgange cementerer Billund Lufthavn sig som den førende lufthavn i Vestdanmark. Fra Billund kan man flyve direkte til 100 destinationer - og Norwegians nye ruter er vigtige for at jyske og fynske ferierejsende kan flyve prisbilligt og direkte til deres foretrukne feriesteder, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn

Norwegian fordobler kapacitet og antal afgange
Med den nye satsning mere end fordobler Norwegian sin kapacitet i Billund lufthavn sammenlignet med 2018. Sædekapacitet i sommeren 2018 var på 112.000 sæder, mens sædekapiteten i samme periode i 2019 var på 257.000 sæder i Billund fordelt på 13 destinationer. Samtidig øges antallet af ugentlige afgange fra 11 ugentlige til 24 ugentlige afgange.

De nye ruter i frit salg opereres som følger:

  • Malaga (AGP) – 4 ugentlige afgange hele året
  • Palma de Mallorca (PMI) – 2 ugentlige afgange i sommerhalvåret
  • Faro (FAO) – 1 ugentlig afgang i sommerhalvåret
  • Azorerne (PDL) – 1 ugentlig afgang i sommerhalvåret


Norwegian skal desuden flyve til fire destinationer for Bravo Tours i fuldchartrede fly. Det gælder Zakynthos (ZTH – en ugentlig afgang), Kos (KGS – 2 ugentlige afgange), Chania (CHQ – en ugentlig afgang) og Rhodos (RHO – en ugentlig afgang).

Norwegians eksisterende ruter i Billund Lufthavn

  • Oslo (OSL) – 6 ugentlige afgange hele året
  • Alicante (ALC) – 1 ugentlig afgang i sommerhalvåret
  • Barcelona (BCN) – 2 ugentlige afgange i sommerhalvåret


Endelig flyver Norwegian allerede for Atlantis Rejser til Sharm El Sheikh og Hurghada i Egypten – begge med en afgang om ugen.

Kontakt for medier og journalister
Kommunikationschef i Norwegian: Andreas Hjørnholm, tlf. 61911116. E-mail: andreas.hjoernholm@norwegian.com

Emner


Norwegian
Norwegian er verdens femtestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,7 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.500 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.


Kontakt

Sara Westphal Emborg Neergaard

Sara Westphal Emborg Neergaard

Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian