Gå til indhold
Norwegian åbner otte nye ruter i Billund Lufthavn

Pressemeddelelse -

Norwegian åbner otte nye ruter i Billund Lufthavn

Flyselskabet Norwegian går massivt ind i Billund Lufthavn. Fra april 2019 tilføjer Norwegian otte nye destinationer i Sydeuropa på sit rutekort fra Billund Lufthavn og mere end fordobler Norwegian sin kapacitet i lufthavnen.

Der er sol og sommer i vente for rejsende fra Billund Lufthavn, når Norwegian til april 2019 åbner trafik til otte nye destinationer fra lufthavnen. Fire af destinationerne flyves med fuldchartrede fly for Bravo Tours, mens fire andre destinationer også sættes i direkte salg via Norwegians hjemmeside.

- Det er en stor dag i dag. Vi er glade for og stolte over at kunne satse så massivt på Billund. Med de mange nye afgange gør vi det lettere og billigere for passagerer fra Billund Lufthavn at rejse sydpå med Norwegians topmoderne og bekvemme fly. Vi ved, at nye direkte forbindelser er med til at skabe vækst og beskæftigelse i lokalområdet. Vi håber, passagererne vil tage godt i mod vores nye satsning i Billund, siger Thomas Ramdahl, der er executive vice president for short haul-flyvninger i Norwegian.

Norwegian har en af branchens nyeste flyflåder. Med en gennemsnitsalder på 3,7 år på flyene er det muligt for selskabet at mindske sin klimabelastning med mere end 20 procent i forhold til ældre modeller.

Direkte flyforbindelser skaber ny vækst
En analyse fra det norske analyseinstitut Menon Economics viste tidligere på året, at Norwegians ruter i 2017 skabte merværdi i det syddanske erhvervsliv på 1,2 milliarder kroner og grundlag for 3.200 arbejdspladser i regionen. Med det nye samarbejde mellem Norwegian og Billund Lufthavn er der gode muligheder for endnu flere arbejdspladser og indtjening i Billund Lufthavns opland.

- Vi er glade for det nye samarbejde med Norwegian. Med 13 nye ugentlige Norwegian-afgange cementerer Billund Lufthavn sig som den førende lufthavn i Vestdanmark. Fra Billund kan man flyve direkte til 100 destinationer - og Norwegians nye ruter er vigtige for at jyske og fynske ferierejsende kan flyve prisbilligt og direkte til deres foretrukne feriesteder, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn

Norwegian fordobler kapacitet og antal afgange
Med den nye satsning mere end fordobler Norwegian sin kapacitet i Billund lufthavn sammenlignet med 2018. Sædekapacitet i sommeren 2018 var på 112.000 sæder, mens sædekapiteten i samme periode i 2019 var på 257.000 sæder i Billund fordelt på 13 destinationer. Samtidig øges antallet af ugentlige afgange fra 11 ugentlige til 24 ugentlige afgange.

De nye ruter i frit salg opereres som følger:

  • Malaga (AGP) – 4 ugentlige afgange hele året
  • Palma de Mallorca (PMI) – 2 ugentlige afgange i sommerhalvåret
  • Faro (FAO) – 1 ugentlig afgang i sommerhalvåret
  • Azorerne (PDL) – 1 ugentlig afgang i sommerhalvåret


Norwegian skal desuden flyve til fire destinationer for Bravo Tours i fuldchartrede fly. Det gælder Zakynthos (ZTH – en ugentlig afgang), Kos (KGS – 2 ugentlige afgange), Chania (CHQ – en ugentlig afgang) og Rhodos (RHO – en ugentlig afgang).

Norwegians eksisterende ruter i Billund Lufthavn

  • Oslo (OSL) – 6 ugentlige afgange hele året
  • Alicante (ALC) – 1 ugentlig afgang i sommerhalvåret
  • Barcelona (BCN) – 2 ugentlige afgange i sommerhalvåret


Endelig flyver Norwegian allerede for Atlantis Rejser til Sharm El Sheikh og Hurghada i Egypten – begge med en afgang om ugen.

Kontakt for medier og journalister
Kommunikationschef i Norwegian: Andreas Hjørnholm, tlf. 61911116. E-mail: andreas.hjoernholm@norwegian.com

Emner


Norwegian
Norwegian er verdens femtestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,7 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.500 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.


Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Kommunikationschef Danmark + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian