Gå til indhold
Norwegian åbner ny rute mellem Billund og Barcelona

Pressemeddelelse -

Norwegian åbner ny rute mellem Billund og Barcelona

Norwegian åbner en ny rute mellem Billund og Barcelona næste sommer. Ruten, som får to ugentlige afgange, er Norwegians tredje fra den jyske lufthavn. Samtidig øger selskabet antallet af afgange på hele fem ruter fra Københavns lufthavn.

Norwegian udvider igen sit danske rutenet. Fra 1. juni tilbyder flyselskabet en splinterny rute mellem Billund og spanske Barcelona. Ruten, som opereres indtil 23. oktober, får to ugentlige afgange, mandag og fredag. Udover den nye Barcelona-rute har Norwegian flyvninger til Alicante og Oslo fra Billund.

”Det er glædeligt, at vi nu kan tilbyde rejsende fra Billund en rute til Barcelona, som er et af vores mest populære rejsemål. Samtidig tror vi på, at ruten vil bidrage positivt til turismen i lokalområdet omkring Billund, da mange spaniere vil ønske at besøge Legoland. Vi glæder os til at byde passagerer velkommen om bord på vores nye, mere miljøvenlige fly med gratis WiFi,” siger Thomas Ramdahl, kommerciel direktør i Norwegian.

Øger antal afgange fra Københavns Lufthavn på populære ruter
Der også gode nyheder til rejsende fra Københavns Lufthavn. Norwegian øger nu antallet af afgange på fem populære ruter fra lufthavnen. Det drejer sig om ruterne til Malaga, Mallorca, Budapest, Edinburgh og Krakow. København-Malaga vil gå fra 12 til 13 ugentlige afgange, ruten til Mallorca vil få ni ugentlige afgange mod syv tidligere. I højsommeren vil selskabet operere hele 11 gange ugentligt mellem København og den spanske ferieø. Derudover vil Norwegian flyve seks og otte gange ugentligt mellem henholdsvis Edinburgh og Budapest.

Åbner yderligere ti nye ruter i rutenettet
Udover den nye Billund-Barcelona-rute udvider Norwegian også i andre dele af rutenettet. Således lancerer selskabet yderligere 10 nye ruter mellem Spanien og Norge, England, Kroatien, Italien og Skotland fra sommerprogrammet næste år.

”De nye ruter, som går helt uden om Skandinavien, er et udtryk for vores internationale ekspansion. Norwegian er gået fra at være et lille selskab til nu at være et af verdens største lavprisselskaber, som er fuldt optaget af at leve op til målet om, at alle skal have råd til at flyve,” slutter Thomas Ramdahl.

Fakta om Billund-Barcelona
Norwegian vil flyve to gange ugentligt mellem Billlund og Barcelona (mandag og fredag) fra 1. juni-23. oktober 2015. Priserne starter fra 399,- enkeltbillet og billetter kan bestilles i dag på www.norwegian.com.
 
Fakta om øgning i antal afgange fra København

København-Malaga: Fra 12 til 13 ugentlige afgange 
København-Mallorca: Fra 7 til 9 ugentlige afgange. I juni-august øges antallet til 11 ugentlige afgange.
København-Budapest: Fra 6 til 8 ugentlige afgange
København-Edinburgh: Fra 5 til 6 ugentlige afgange

Nye ruter i Norwegians rutenet

Barcelona
-Stavanger, Trondhjem, Birmingham og Dubrovning
Madrid-Catania, Birmingham og Dubrovnik
Malaga-Birmingham og Edinburgh

For mere information:
Kommunikaionsrådgiver Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67

Emner

Kategorier


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj over 20 millioner passagerer i 2013. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 101 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,8 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013 og 2014 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com  

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian