Open skies
Få vores nyheder på mail

N.F.S. Grundtvig hyldes på Norwegian-fly

Pressemeddelelse   •   Jun 24, 2016 08:00 CEST

Endnu en stor dansk personlighed kan ses på haleroret af et Norwegian-fly. Det er nu N.F.S. Grundtvig, der kommer til at spejde udover hele Europa fra ti kilometers højde.

I takt med, at Norwegian indfaser splinternye Boeing 737-800-maskiner i sin flyflåde, øges også antallet af nye halehelte. Seneste tilføjelse er den berømte danske teolog, forfatter og digter N.F.S. Grundtvig (1783-1872), hvis portræt nu er folieret på haleroret af en flyselskabets nye maskiner. Grundtvig slutter sig til et væld af andre danske personligheder som eksempelvis, H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Karen Blixen, der allerede pryder nogle af flådens haler.

"Grundtvig er internationalt kendt. Hans pædagogiske tanker har inspireret mange og dannet skole for mange pionere i Skandinavien, USA og Asien. På Grundtvig Centeret ved Aarhus Universitet er vi meget stolte over, at Norwegian har valgt netop Grundtvig som halehelt, og dermed medvirker til at styrke interessen for hans virke", udtaler centerleder Michael Schelde.

"Vi er stolte over, at vi endnu en gang får en stor dansk personlighed på haleroret af et af vores nye fly. Grundtvig er en institution i dansk kulturliv, og derfor er det meget glædeligt, at vi nu kan hylde ham på denne måde”, siger Daniel Kirchhoff, informationschef i Norwegian i Danmark.

Fortsætter flådefornyelsen
Norwegians flådefornyelse fortsætter med stor kraft i 2016, hvor selskabet får leveret i alt 21 fabriksnye fly. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Pressehenvendelser:
Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67

Om N.F.S. Grundtvig

Nikolaj Frederik Severin Grundtvig blev født i Udby på Sydsjælland den 8. september 1783 og døde i København 2. september 1872 efter en omfattende indsats som digter, præst og teolog, nordisk filolog og oldtidsforsker, historiker, politiker og pædagogisk forfatter.

Grundtvigs betydning for Danmark lader sig kun vanskeligt opgøre. Hans omfattende virksomhed satte en kædereaktion i gang, der ikke blot omfatter folkelige og kirkelige bevægelser, men også alternative organiseringsformer i landbrug og handel.

Under 2. verdenskrig opstod der en intens interesse for Grundtvig, bl.a. oplevede hans folkelige sange en renæssance som udtryk for dansk og nordisk egenart.

Uden for Skandinavien er det særligt Grundtvigs tanker om folkelig identitet, hans pædagogiske tanker udmøntet i begrebet livslang læring samt forskellige politiske bevægelser, der har hentet inspiration hos Grundtvig.

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det 6. største lavprisselskab i verden. I dag opererer Norwegian godt 400 ruter til mere end 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). I en ny kåring fra anerkendte SkyTrax World Airline Awards er Norwegian af passagererne stemt ind som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. For tredje år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.