Open skies
Få vores nyheder på mail

Milepæl: Norwegian fejrer én million langdistancepassagerer i København

Pressemeddelelse   •   Jun 09, 2017 15:03 CEST

I dag kunne Norwegian fejre passager nummer én million på selskabets langdistanceruter til og fra Danmark siden opstarten i 2013. Norwegian tilbyder i dag flere ruter mellem Europa og USA end noget andet europæisk flyselskab.

Norwegian bød i dag passager nummer én million velkommen om bord på selskabets langdistanceflyvninger siden opstarten i Danmark. I november 2013 havde Norwegian sin første interkontinentale flyvning fra København, hvor turen gik til Fort Lauderdale, Florida. Norwegian har i dag otte langdistanceruter mellem København og USA og Asien.

”Det er en milepæl for os, at vi har haft én million langdistancepassagerer i København. Vi har løbende ekspanderet vores rutetilbud, så vi i dag har otte ruter til USA og Asien, og vi mærker tydeligt, at danskerne sætter pris på komfortable flyvninger til en lav pris,” siger Thomas Ramdahl, kommerciel direktør i Norwegian.

”Videre er vores ruter mellem USA og København rigtig godt fyldt op af amerikanske turister, der benytter sig af muligheden for billige billetter til Danmark for at opleve Københavns gastronomi, design og seværdigheder. Gennemsnitligt ligger vi på godt 30 procent amerikanske rejsende på langdistanceflyvningerne, men særligt på vestkystruterne ser vi helt op til 50 procent amerikanere. Norwegian ser et stort potentiale i at bringe flere amerikanere og andre turister til Danmark, hvilket direkte skaber både vækst og arbejdspladser,” siger Thomas Ramdahl.

Fra lokalt til globalt flyselskab

Norwegian tilbyder i dag 52 ruter mellem Europa og USA, hvilket er flest af alle europæiske flyselskaber. Norwegian lancerede sin første langdistancerute mellem Oslo og New York i 2013. Fra Danmark fløj Norwegian sin først langdistancerute – til Fort Lauderdale, Florida – i november 2013. I takt med, at selskabet får leveret flere splinternye Boeing 787 Dreamliner, er antallet af nye interkontinentale ruter steget, hvilket viser, at selskabet er i færd med at realisere sin globale strategi.

Passager nummer én million

Den heldige Norwegian-passager var Leif Burlin, der sammen med sin kone Mona var på vej til Los Angeles fredag eftermiddag. Leif Burlin blev belønnet med en rejse t/r for to på en valgfri langdistancerute fra København (se billede vedlagt).


Om Norwegians langdistanceruter fra Københavns Lufthavn


Norwegian har i dag otte langdistanceruter mellem København og USA og Asien:

København (CPH) – New York (JFK): fire ugentlige afgange

København (CPH) - San Francisco/Oakland (OAK): to ugentlige afgange

København (CPH) – Los Angeles (LAX): tre ugentlige

København (CPH) – Fort Lauderdale (FLL): to ugentlige afgange

København (CPH) – Las Vegas (LAS): Vinterrute

København (CPH) – Orlando (MCO): en ugentlig afgang

København (CPH) – Boston (BOS) en ugentlig afgang

København (CPH) – Bangkok (BKK): to ugentlige i vinterprogrammet/en ugentlig afgang i sommerprogrammet


Pressehenvendelser:

Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 7000 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 120 fly, som fragter ca. 30 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For fjerde år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.