Gå til indhold
Mange fyldte fly og flere indenrigsrejsende hos Norwegian i julen

Pressemeddelelse -

Mange fyldte fly og flere indenrigsrejsende hos Norwegian i julen

Den 21., 22. og 23. december er store rejsedage for alle dem, der flyver hjem til jul – eller ud i verden for at fejre højtiden under varmere himmelstrøg. Norwegian forventer mange fyldte fly til blandt andet spanske soldestinationer og flere indenrigsrejsende hen over jul og nytår og giver her et par gode råd til en stressfri og fredfyldt julerejse.

Norwegian ser en tendens til at flere og flere danskere vælger at fejre jul langt fra det mørke, danske vintervejr, men også flere indenrigsrejsende, der skal hjem til familien. Flere vælger også at forlænge deres juleferie ind i det nye år. December er traditionen tro en af årets travleste rejsemåneder – og man vil derfor opleve travlhed både i lufthavnen, og når man stiger ombord på flyet.

”Vi ser utroligt meget frem til at byde alle julepassagererne velkommen ombord de næste dage – og igen imellem jul og nytår. Det er en helt særlig opgave at få lov til at flyve folk hjem til deres kære netop til jul, som er en højtid, der bringer familier sammen på tværs af landet og ude i verden. Men det er også en travl tid, og vores dygtige piloter og crew er klar til at sørge for en så stressfri rejse som muligt, men god forberedelse hjemmefra hjælper både os og passagerne godt på vej,” siger Magnus Thome Maursund, kommerciel direktør i Norwegian.

Kom i god tid og check leverpostejen ind
Mange rejsende giver oftest også længere ventetid både ved check-in skrankerne og i sikkerhedskontrollen – ikke mindst i julen, hvor mange passagerer også medbringer meget bagage med julegaver og delikatesser til julebordet eller sommergarderoben, solcreme og solhatten til den varme juleferie. Der er derfor meget tid og stress at spare ved at forberede sig godt hjemmefra og følge et par gode råd.

5 gode råd til julerejsen:

Kom i god tid
Man kan opleve længere ventetid både ved check-in, i sikkerhedskontrollen og ved gaten, når man flyver på juleferie. Kom derfor ud i lufthavnen i god tid og medbring et drys tålmodighed. Så undgår man også unødig stress og bekymring for at misse sit fly.

Pak julemaden i lukket emballage og check den ind
Mange danskere medbringer ofte klassiske juledelikatesser, når de rejser hjem til jul – til sammenskudsgildet eller til familien i udlandet, der ikke har adgang til leverpostej eller sovsekulør. Men husk at både leverpostej, kirsebærsovs, sovsekulør og sylte er væsker – ofte over de tilladte 100 ml. – og de skal derfor pakkes i indchecket bagage. Dette gælder også solcremen, hvis det er den, du har med. Husk også at pakke dem godt ind i lukket emballage, så juleoutfittet ikke får uønsket kulør.

Vent med at pakke julegaverne ind
Vent med at pakke gaverne ind, til du når frem til din destination. Har man pakket dem ind hjemmefra, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at pakke dem ud igen i sikkerhedskontrollen af sikkerhedshensyn.

Køb ikke flere julegaver i lufthavnen end du har plads til
Mange julerejsende køber de sidste julegaver i lufthavnen, men det er en god idé ikke at købe flere end dem, du har plads til under sædet. Rigtig mange rejser med trolleys og meget håndbage, og der er derfor pres på de overliggende rum i kabinen – det kan derfor ikke garanteres, at der er plads til de sidste julegaver. Husk, at det hos de fleste flyselskaber, kræver en cabin bag billet, hvis du vil rejse med håndbagage i de overliggende rum. Ellers skal alt håndbagage placeres under sædet foran dig. Se Norwegians bagageregler her:

Gå ind til siden, når du har fundet din plads
Mange fyldte fly betyder også mange passagerer, der skal ombord på samme fly og finde deres plads. Vi anbefaler derfor, at man går ind til siden på sin række, så snart man har fundet sin plads og venter med at placere håndbagagen og finde sig helt til rette, til der er et hul. På den måde giver man plads til, at andre passagerer kan bevæge sig længere ned og finde deres plads. Det sparer meget tid og sikrer en hurtigere boarding – og er medvirkende til at flyet kommer afsted til tiden.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian