Open skies
Få vores nyheder på mail

Koncernchef i Norwegian Bjørn Kjos får ”Ambassador’s Award” for sit bidrag til at styrke det bilaterale forhold mellem Norge og USA

Pressemeddelelse   •   Jun 28, 2018 15:47 CEST

Koncernchef Bjørn Kjos og den amerikanske ambassør i Norge, Kenneth J. Braithwaite

I dag blev Norwegians koncernchef Bjørn Kjos tildelt ”Ambassador’s Award” af USA’s ambassadør i Norge, Kenneth J. Braithwaite. Kjos modtog anerkendelsen for Norwegians bidrag til at styrke forholdet mellem USA og Norge.

- Jeg ønsker Bjørn Kjos tillykke med tildelingen af årets US Ambassador’s Award for hans indsats for at styrke samarbejdet og de økonomiske bånd mellem USA og Norge, siger ambassadør Braithwaite.

Ambassadøren roste Bjørn Kjos og Norwegian for deres vigtige bidrag til amerikansk økonomi i form af øget turisme, nye arbejdspladser og værdiskabelse.

-Det er en stor ære at modtage denne pris. Jeg er taknemmelig for, at vores arbejde i USA bliver værdsat og anerkendt, og der er potentiale til at styrke forbindelserne endnu mere i fremtiden, siger Bjørn Kjos.

Norwegian begyndte at flyve til USA i 2013. I dag har selskabet mere end 60 direkte ruter mellem USA og Europa, hvilket er flere end noget andet europæisk flyselskab.

Norwegian er også en af flyproducenten Boeings største kunder og har i dag en flyflåde med mere end 150 Boeing-fly. Dermed bidrager Norwegian til at skabe og understøtte titusindvis af amerikanske arbejdspladser. I 2012 underskrev flyselskabet den største flyordre i europæisk historie med den amerikanske flyproducent. Norwegian har stadig mere end 100 Boeing-fly i bestilling.

I dag har Norwegian omkring 800 medarbejdere baseret i USA – et tal, der fortsat vil vokse. Norwegian er det eneste udenlandske flyselskab i USA, som ansætter amerikanske piloter. I tillæg hertil har Norwegian også mere lokaltansat kabinepersonale end noget andet udenlandsk flyselskab.

Norwegian har i dag baser fem steder i USA: New York, Fort Lauderdale, Los Angeles, Providence og Stewart.

Medie-kontakt:
Norwegians pressetelefon: +47 815 11 816

Norwegian
Norwegian er verdens sjettestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,6 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.000 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.