Gå til indhold
Karen Blixen på nyt Norwegian-fly

Pressemeddelelse -

Karen Blixen på nyt Norwegian-fly

Karen Blixen føjer sig nu til rækken af andre store danske digtere, der afbildes på Norwegians nye fly. Norwegian opgraderer løbende sin flyflåde med nye Boeing 737-800w, og på halerne kan man hilse på danske berømtheder som H.C. Andersen, Georg Brandes, Holberg og Kierkegaard blandt de danske, svenske og norske helte.

Karen Blixen (1885-1962) er den første kvindelige danske digter, der kommer til at pryde flyselskabet Norwegians nye Boeing 737-800-fly. Således slutter hun sig nu til bl.a. H.C. Andersen, som Blixen ofte henviste til som storyteller, og Søren Kierkegaard, som Blixen gerne læste.

Karen Blixen blev verdenskendt med den Oscar-belønnede film Mit Afrika, som bygger på hendes bog Den afrikanske farm. Det er en smuk beretning om hendes 17 år i Kenya som kaffefarmer. I bogen skriver hun blandt andet i afsnittet ”Vinger”, at det at flyve var den største og mærkeligste glæde, hun overhovedet oplevede i Afrika: ”Hver gang jeg er gået op i en flyvemaskine, og, idet jeg har set ned, har forstået, at jeg nu har sluppet jorden, har jeg haft den samme følelse af en ny stor, ny opdagelse.”

Da hun vendte hjem til Danmark i 1931 begyndte hun sit liv som forfatter og skrev frem til sin død en række bøger, som er oversat til alverdens sprog.

Om Blixen siger Marianne Wirenfeldt Asmussen, tidligere museumsdirektør på Rungstedlund:

”Karen Blixen er på mange måder enestående. Begge hendes hjem, barndomshjemmet i Danmark og kaffefarmen i Kenya, er omdannet til museer, der på hver sin måde fortæller en historie om en fascinerende forfatterpersonlighed. Nu kommer hun igen til, med sit billede på et Norwegian-fly, at bevæge sig i luften. Hun kommer til at slippe jorden, som hun engang gjorde det i Kenya, når hun fløj i den lille åbne maskine med sin engelske ven Denys Finch Hatton.”

”Vi er rigtig glade for, at vi nu for første gang har fået en dansk heltinde på et af vores nye fly, og vi ser frem til indfasningen af endnu flere nye fly, så flere store danske kvindelige personligheder kan pryde vores fly,” siger presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen.

Yderligere information:

Johan Bisgaard Larsen, presse- og markedschef, Norwegian Danmark, +45 31 31 31 28

Emner


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens største og Europas tredjestørste lavprisselskab med direkte ruter såvel indenrigs i Norge, Danmark og Sverige som til destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten (238 ruter og 95 destinationer pr. september 2010). Med lave priser og kundevenlige løsninger har selskabet haft en stærk passagervækst de senere år. Norwegian fragtede 10,7 millioner passagerer og omsatte for 7,3 milliarder norske kroner i 2009. Selskabet blev børsnoteret i 2003 og har i dag ca. 2.000 ansatte og 53 fly i sin flyflåde (oktober 2010). Selskabet får leveret i alt 73 nye fly af typen Boeing 737-800 i perioden 2008 – 2014. Norwegian vil have en af Europas mest moderne og miljøvenlige flyflåder, når de nye fly er indfaset. For yderligere information se www.norwegian.com

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakt

Sara Westphal Emborg Neergaard

Sara Westphal Emborg Neergaard

Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian