Gå til indhold
Højeste antal passagerer siden før pandemien

Pressemeddelelse -

Højeste antal passagerer siden før pandemien

Norwegian havde 1.937.318 passagerer i juni. Det er en stigning på 19 procent i forhold til måneden før, og det højeste antal siden før pandemien.

- Jeg er meget glad for at se, at vi gennemfører tæt på 100 procent af de 400-450 daglige flyvninger, vi havde sat op i juni, og det er i en måned, som har været meget udfordrende for os med strejke blandt flyteknikerne i tillæg til de mange kapacitetsudfordringer, som branchen møder på enkelte lufthavne i Europa, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

I juni blev der forhandlet ny overenskomst mellem Norwegian og Norwegian Pilot Union og den norske kabineforening, mens forhandlingerne mellem NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon endte med strejke og lockout. Strejken varede i ti dage, før regeringen gik til det såkaldte tvungne lønnævn.

- Vi er meget glade for, at der er enighed med både de kabineansatte og piloterne om en ny overenskomst, og for at vi har teknikerne tilbage på arbejde. Det betyder, at vores ruteprogram går som planlagt. Vi har stor efterspørgsel, men der er stadig ledig kapacitet til mange destinationer i Europa, siger Geir Karlsen.

Norwegian havde 1.937.318 passagerer i juni mod 225.509 i juni 2021. Belægningsgraden var på 85 procent. Kapaciteten (ASK) var 2924 millioner sædekilometer, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var 2482 millioner sædekilometer. Punktligheden, som er et mål for antallet af afgange, der sker indenfor ordinær tid, var i juni på 70 procent. Så mange som 93 procent af alle flyvninger landet til planlagt tid eller indtil én time senere. I juni havde Norwegian i gennemsnit 68 fly i drift, og 99 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Emner


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian