Open skies
Få vores nyheder på mail

Højere enhedsindtægter og bedre belægningsgrad for Norwegian i juni

Pressemeddelelse   •   Jul 04, 2019 08:00 CEST

Norwegians trafiktal for juni viser, at næsten 3,5 millioner passagerer valgte at flyve med selskabet i løbet af måneden. Enhedsindtægterne steg med 10 procent, sammenlignet med samme måned sidste år.

I alt 3.475.337 passagerer fløj med selskabet i juni, 21.948 færre end i samme periode sidste år. Den totale trafik (RPK) steg med syv procent og kapaciteten (ASK) med fem procent. Belægningsgraden var på 91,5 procent, en stigning på et procentpoint.

- Trafiktallene viser færre passagerer i juni i år end sidste år. På langdistanceruterne er antallet af rejsende betydeligt højere, mens nedgangen kommer på kortdistanceruterne, hvor vi har 18 Boeing 737 MAX på jorden og reduceret charterkapacitet. I juni har vi også fået endnu en Boeing 787 Dreamliner ind i flåden, som nu består af 36 nye, mere brændstoføkonomiske langdistancefly. Strategien om at gå fra vækst til lønsomhed ligger fast, og enhedsindtægterne er nu 10 procent højere, end vi rapporterede på samme tid sidste år, hvilket jeg er godt tilfreds med, siger Bjørn Kjos, koncernchef i Norwegian.

Norwegian gennemførte 99,4 procent af de planlagte flyvninger i juni. Punktligheden er på 70,9 procent (uændret fra samme periode i 2018). Punktligheden i denne måned påvirkes negativt af, at selskabet har 18 Boeing 737 MAX på jorden og dermed benytter sig mere af indlejede fly end normalt.

Norwegian fik leveret én fabriksny 787 Dreamliner i juni.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte dokument.

Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.