Gå til indhold
 Historisk stærk juli for Norwegian

Pressemeddelelse -

Historisk stærk juli for Norwegian

I juli fløj Norwegian 2,3 millioner passagerer. Belægningen var på 92,4 procent. Kapaciteten var på sit højeste for året og 12 procent højere end juli sidste år. Høj efterspørgsel fra rejselystne, nordiske passagerer gennem hele måneden bidrog til at gøre juli til en historisk stærk måned for Norwegian.

”Juli var en enestående måned for os i Norwegian med det højeste antal passagerer i år og mere end 100.000 flere end samme måned sidste år. Vores kollegaer i luften og på jorden har arbejdet hårdt for, at vores passagerer er kommet trygt og godt frem til deres rejsemål til trods for enkelte udfordringer i lufthavnene i Europa, ”siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 2.308.417 passagerer i juli, hvilket er 5 procent mere end samme måned sidste år. Kapaciteten (ASK) var 3.712 millioner sædekilometer, mens faktisk passagertrafik (RPK) var 3.430 millioner sædekilometer. I juli havde Norwegian i gennemsnit 79 fly i drift, og 99,5 procent af de opsatte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, målt som andel af afgange inden for 15 minutter efter den ordinære rutetid, var i juli 73,2 procent. 95,3 procent af alle flyvninger landede alligevel til opsat rutetid eller inden for én time senere.

Solid efterspørgsel på flyrejser fortsætter
Bookingtallene fremadrettet er lovende. Tendensen med, at mange kunder i juli bookede deres rejse kort før afgang, fortsætter i august. Derudover er bookingtallene for september stærke.

”Det ustabile vejr i Norden har helt klart påvirket rejsemønstrene denne sommer, og vi har registreret et jævnt salg af flybilletter igennem hele juli. Jeg er meget glad for, at så mange rejsende vælger at flyve med os denne sommer både indenrigs, i Norden og i Europa. Jeg vil takke alle kollegaer, som har bidraget til at passe godt på passagererne i årets mest travle sæson. At vi har fløjet med egne fly og egen besætning har bidraget til solid drift denne sommer,” siger Geir Karlsen.

Norwegian tilbyder et attraktivt rutenetværk i Norden samt til europæiske storbyer og strande igennem sommeren og efteråret. Norwegians nye, direkte rute mellem København og Tromsø er indtil videre blevet godt modtaget. Ruten åbnede for salg i juli og vil indgå som en del af Norwegians kommende vinterprogram fra slutningen af oktober.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian