Gå til indhold
Hans-Jørgen Wibstad
Hans-Jørgen Wibstad

Pressemeddelelse -

Hans-Jørgen Wibstad udnævnt til ny finansdirektør i Norwegian

Hans-Jørgen Wibstad er blevet udnævnt til finansdirektør i Norwegian. Han tiltræder senest 1. juni 2022.

Jeg glæder mig til at byde Hans-Jørgen Wibstad velkommen til Norwegian og i koncernledelsen. Wibstad har lang erfaring indenfor finans og strategisk ledelse, og jeg er overbevist om, at selskabet vil drage stor nytte af hans solide baggrund og erfaring i tiden fremover, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

- Hans-Jørgen Wibstad kommer fra en stilling som finansdirektør i Multiconsult ASA. Han har mere end 20 års erfaring fra forskellige CFO- og lederroller indenfor industri, skibsbygning, shipping og offshore, blandt andet som finansdirektør i Kongsberg Gruppen. Han har også bred erfaring fra finansmarkederne og har arbejdet i corporate banking i flere år.

- Jeg er meget glad for at få denne mulighed. Norwegian er et markedsledende lavprisselskab med et stærkt brand og en loyal kundebase. Jeg glæder mig til at bruge mine evner og erfaring i en ny branche og at arbejde sammen med en stærk ledergruppe i Norwegian, når flybranchen vender tilbage til en mere normal hverdag, siger Hans-Jørgen Wibstad.

Wibstad er født i 1964 og er norsk statsborger. Han har en Master in Business Administration (MBA) fra University of Colorado Boulder i USA. Wibstad erstatter Geir Karlsen i rollen som finansdirektør. Karlsen varetager i dag både rollen som finansdirektør og koncernchef.

Emner


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian