Open skies
Få vores nyheder på mail

Godt tre millioner passagerer fløj med Norwegian i juni

Pressemeddelelse   •   Jul 06, 2017 08:00 CEST

Norwegian Boeing 737 MAX

Norwegian passerede en ny milepæl i juni med mere end tre millioner passagerer i en enkelt måned. Siden opstarten har mere end 200 millioner passagerer nu fløjet med Norwegian.

I alt 3.059.402 passagerer fløj med Norwegian i juni, hvilket er 10 procent flere end samme måned sidste år. Den totale trafikvækst (RPK) steg med 19 procent og kapacitetsvæksten (ASK) med 20 procent. Belægningen for juni var i alt 90 procent, mens langdistanceflyene havde endnu højere belægning på 95 procent, hvilket er bedre end på samme tid sidste år. Passagervæksten på langdistanceruterne var på 38 procent.

”Denne måned passerede vi flere milepæle med tanke på antal passagerer og fornyelse af flåden. Samtidig kårede kunderne os til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter for tredje år i træk, og i samme SkyTrax-kåring blev vi kåret til Europas bedste lavprisselskab for femte år i træk. Jeg er utrolig taknemmelig over, at mere end 200 millioner passagerer nu har vist os tillid og valgt Norwegian. De sidste år har væksten været stærkest på langdistance, hvilket gør, at vi kan fortsætte med at lancere nye internationale ruter,” siger koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 99,2 procent af de planlagte flyvninger i juni. Punktligheden var på 73,8 procent.

Norwegians flådefornyelse fortsætter med leveringen af selskabets to allerførste Boeing 737 MAX og tre Boeing 737-800 denne måned. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontakt for pressen:
Tore Østby, Investor Relations, tlf. + 47 99 54 64 00

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 7000 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 120 fly, som fragter ca. 30 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For fjerde år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.