Gå til indhold
Flere passagerer og fyldte langdistancefly for Norwegian i september

Pressemeddelelse -

Flere passagerer og fyldte langdistancefly for Norwegian i september

Den gode passagerudvikling og solide belægning fortsatte for Norwegian i september. Godt 2,4 millioner fløj med selskabet denne måned. Belægningen var 88,2 procent og langruterne påvirker tallene i positiv retning.

I september fløj 2.435.240 passagerer med Norwegian, hvilket er en stigning på 9 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Den totale trafikvækst (RPK) steg med 11 procent, mens kapaciteten (ASK) steg med 3 procent. Belægningen på 88,2 procent er en stigning 6,8 procentpoint fra samme måned sidste år. Belægningen på langruterne var på 96 procent.

Selskabet fik leveret tre fabriksnye Boeing 737-800 i september af i alt 10 fly i 2015. Med en gennemsnitsalder på fire år har Norwegian en af de nyeste og mest miljøvenlige flyflåder i Europa. Norwegian har også vundet to internationale kåringer i september: Bedste flyselskab og bedste in-flight-magasin i Passenger Choice Awards.

”Langdistanceflyvningerne fortsætter med at påvirke tallene i positiv retning. Vi ser også, at stadig flere rejsende benytter sig af vores omfattende europæiske rutenet for at flyve videre til USA og Thailand. Dette viser, at sammenspillet mellem lang- og kortdistance giver god synergi. At vi endnu en gang vinder internationale priser viser også, at rejsende over hele verden sætter pris på vores produkt,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 99,8 procent af de planlagte flyvninger i september, hvoraf 84,3 afgik til tiden.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontaktpersoner:
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. +47 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. +47 91 63 16 45

Emner


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 24 millioner passagerer i 2014. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 102 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4 år. Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013, 2014 og 2015 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. I 2015 blev Norwegian også kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakt

Sara Westphal Emborg Neergaard

Sara Westphal Emborg Neergaard

Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian