Gå til indhold
Enighed om ny overenskomst mellem Norwegian og Norwegian Pilot Union

Pressemeddelelse -

Enighed om ny overenskomst mellem Norwegian og Norwegian Pilot Union

Norwegian og Norwegian Pilot Union, der organiserer piloterne i Norge, er enige om en ny overenskomst for 2022-2023. Aftalen sikrer norske arbejdspladser, samtidig med at den giver Norwegian fleksibilitet til at håndtere den krævende vintersæson.

- I fællesskab sikrer vi nu fleksibilitet og forudsigelighed både for Norwegian og vores pilotkolleger. Aftalen giver os en sæsonfleksiblitet, som vi mener, er helt nødvendig for at kunne operere omkostningseffektivt gennem vintersæsonen. Piloterne er en af de grupper, der de seneste år har måttet tilpasse sig en hverdag med stadige forandringer, og som arbejdsgiver sætter vi meget stor pris på det gensidige tillidsforhold, som vi har haft i forhandlingerne og i det arbejde, som forhandlingsdelegationerne på begge sider har udført, siger Guro Poulsen, EVP People i Norwegian.

- Hovedprioriteten har været at sikre norske arbejdspladser, og jeg er meget glad for, at vi har opnået det med denne aftale. I tillæg får vi større forudsigelighed og bedre mulighed for planlægning af piloternes arbejdshverdag og fritid. Vi har haft samtaler, der har været krævende, men samtidig gode og konstruktive, siger Alf Hansen, leder i Norwegian Pilot Union og pilot i Norwegian.

Selskabet og Norwegian Pilot Union ønsker også at arbejde tættere sammen i fremtiden og på den måde fortsætte og forstærke den fælles indsats for at udvikle og søge løsninger, som bidrager til Norwegians konkurrenceevne. Aftalen omfatter 668 piloter ansat i Norge og gælder fra januar i år til oktober 2023.

Emner


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian