Gå til indhold
COVID-19 påvirker Norwegians trafiktal kraftigt i december

Pressemeddelelse -

COVID-19 påvirker Norwegians trafiktal kraftigt i december

Norwegians trafiktal for december er kraftigt påvirkede af lavere efterspørgsel som følge af rejserestriktionerne i Europa. Alligevel var bookingerne for jul og nytår positive.

I december fløj 129.664 kunder med Norwegian, 94 procent færre end samme måned sidste år. Både den totale kapacitet (ASK) og passagertrafikken (RPK) faldt med 98 procent. Belægningsgraden var på 52,3 procent, en reduktion på 31 procentpoint.

- Pandemien har fortsat en stærk negativ indvirkning på vores drift, hvilket den har haft siden marts sidste år. Norwegian var på vej mod et positivt resultat for 2020, men i stedet blev det et meget udfordrende år, hvor vi blev kastet ud i vores livs kamp. Selvom efterspørgslen i december var lav, var bookingerne over jul og nytår positive, og vi har tilpasset vores produktion godt til den situation, vi står i. Nu gør vi alt, vi kan, for at Norwegian skal komme styrket og mere konkurrencedygtig ud af krisen med en ny finansiel struktur, en tilpasset flådestørrelse og et forbedret tilbud til vores kunder, siger koncernchef i Norwegian, Jacob Schram.

- Den støtte, vi har oplevet fra kunder, medarbejdere og andre i løbet af året, der er gået, har været enorm. Vores vigtigste opgave er at knytte folk sammen på en tryg måde, og nu mærker vi alle savnet efter at kunne mødes. At vaccineringerne er i fuld sving, er gode nyheder både for luftfarten og for de rejselystne. I år ser vi frem til at fortsætte med at knytte folk sammen og give almindelige mennesker mulighed for at flyve i et marked med sund konkurrence. 2020 har været et hårdt år, men vi er fulde er gåpåmod, og vi giver os ikke, afslutter Schram.

Norwegian havde i gennemsnit ni fly i drift i december, hovedsageligt på indenrigsruter i Norge og mellem København og Aalborg. I alt gennemførte Norwegian 95,6 procent af de planlagte flyvninger i december og af disse var punktligheden på 88,5 procent.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte dokument.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegians historie begyndte for mere end 27 år siden. Norwegian blev grundlagt i 1993, men lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Norwegian blev hurtigt en vigtig aktør i international luftfart, først på de korte, europæiske ruter i Europa og senere på langdistanceruterne til og fra USA, Asien og Sydamerika. Norwegian har i dag en moderne og brændstofeffektiv flåde, der består af Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og fem år i træk har passagererne peget på Norwegian som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian