Open skies
Få vores nyheder på mail

COVID-19 fortsætter med at påvirke Norwegians trafiktal kraftigt

Pressemeddelelse   •   Nov 05, 2020 08:00 CET

Norwegians trafiktal for oktober er kraftigt påvirkede af lavere efterspørgsel som følge af fortsatte rejserestriktioner i Europa med flere røde zoner.

I oktober fløj 319.477 kunder med Norwegian, 90 procent færre end samme måned sidste år. Den totale kapacitet (ASK) faldt med 93 procent, mens passagertrafikken (RPK) var 96 procent lavere. Belægningsgraden lå på 55,3 procent, en reduktion på 32 procentpoint.

- COVID-19 fortsætter med at påvirke vores drift negativt i efteråret, fordi rejserestriktioner opretholdes og strammes i hele Europa. Pandemien kommer til at påvirke rejsemulighederne i måneder fremover, og derfor fortsætter vi med at tilpasse vores ruteprogram til efterspørgslen, siger Norwegians koncernchef, Jacob Schram.

I alt gennemførte Norwegian 99,3 procent af de planlagte flyvninger i oktober, og af disse var punktligheden på 95,6 procent.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte dokument.

Norwegian

Norwegians historie begyndte for mere end 27 år siden. Norwegian blev grundlagt i 1993, men lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Norwegian blev hurtigt en vigtig aktør i international luftfart, først på de korte, europæiske ruter i Europa og senere på langdistanceruterne til og fra USA, Asien og Sydamerika. Norwegian har i dag en moderne og brændstofeffektiv flåde, der består af Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og fem år i træk har passagererne peget på Norwegian som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.