Open skies
Få vores nyheder på mail

Bjørn Kjos: Dette er blot begyndelsen, Danmark

Pressemeddelelse   •   Jun 05, 2016 08:00 CEST

Nye ruter, flere turister, mere vækst og flere jobs. Det er fremtiden for danske rejsende og dansk turisme, hvis det står til Norwegians koncernchef Bjørn Kjos. Siden 2013 har flyselskabet fløjet hele 700.000 passagerer mellem USA og Danmark, og mange flere kan komme i fremtiden.

I denne uge kunne man læse, at turisterne strømmer til Danmark takket være lanceringen af mange nye lavprisruter. Ifølge Jyllands-Posten steg antallet af udenlandske turister med 27 procent i første kvartal 2016 og særligt amerikanere valfarter til Danmark. Avisen skriver nemlig, at 20 procent flere amerikanere har overnattet i Danmark i årets tre første måneder.

Og i fremtiden bliver dette tal meget større, hvis det står til Norwegians koncernchef, Bjørn Kjos. Selskabet har allerede lanceret hele otte ruter mellem USA og Danmark på bare få år, og modtagelsen har været særdeles positiv. Allerede nu har godt 700.000 passagerer fløjet på ruterne, og mange flere kan være på vej i takt med, at Norwegian fortsætter sin internationale ekspansion.

”Mange amerikanere vil besøge de største europæiske metropoler som London, Paris og Rom, men det er helt tydeligt, at USA-ruterne til København er godt fyldte med turister, der vil opleve Københavns gastronomi, design og seværdigheder. På mange ruter fra USA til Skandinavien ligger vi i øjeblikket på godt 30 procent amerikanske rejsende, mens vi på enkelte vestkyst-ruter er helt oppe på omkring 50 procent amerikanere”, siger Bjørn Kjos.

Tusindvis af jobs per million passagerer

Ifølge en undersøgelse fra brancheforeningen Airports Council International genererer Norwegians fem millioner passagerer i en lufthavn af CPH’s størrelse omkring 5.000 arbejdspladser i lufthavnen og 10.000 i turistindustrien. Og det tal kan blive meget større i fremtiden.

”Vi ser, at passagerer i både USA og Danmark sætter pris på vores produkt med lave priser og splinternye Dreamliner-fly. Inden for bare fire år vil vi have mere end firedoblet vores nuværende langdistanceflåde til 42 787 Dreamlinere, og det betyder, at vi kommer til at åbne mange nye ruter til kontinenter og destinationer, som i dag er uservicerede fra København. Norwegian ser et stort potentiale i at bringe flere amerikanere og andre turister til Danmark, hvilket betyder både vækst og jobskabelse i landet. Det her er blot begyndelsen”, slutter Kjos.

Fakta om Norwegians langdistanceruter

Norwegian har i dag ni langdistanceruter mellem København og USA og Asien:

København (CPH) – New York (JFK): fire ugentlige afgange
København (CPH) – Los Angeles (LAX): tre ugentlige afgange
København (CPH) – Fort Lauderdale (FLL): to ugentlige afgange
København (CPH) – Las Vegas (LAS): en ugentlig afgang
København (CPH) – Orlando (MCO): en ugentlig afgang
København (CPH) – Skt. Croix (STX): en ugentlig afgang
København (CPH) – Puerto Rico (SJU): en ugentlig afgang
København (CPH) – Boston: en ugentlig afgang
København (CPH) – Bangkok (BKK): en ugentlig afgang

For pressehenvendelser:
Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det 6. største lavprisselskab i verden. I dag opererer Norwegian godt 400 ruter til mere end 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). I en ny kåring fra anerkendte SkyTrax World Airline Awards er Norwegian af passagererne stemt ind som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. For tredje år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.