Open skies
Få vores nyheder på mail

Amerikanske myndigheder fortsætter behandlingen af Norwegian UK’s ansøgning om flyvetilladelse

Pressemeddelelse   •   Jun 30, 2016 22:42 CEST

Det amerikanske transportministerium (DOT) har besluttet at fortsætte behandlingen af Norwegians britiske datterselskabs, Norwegian UK (NUK), ansøgning om at flyve til USA.

Dagens beslutning fra DOT indebærer, at ministeriet vil bruge endnu mere tid på at behandle ansøgningen om en permanent flyvetilladelse for Norwegian Air UK. Tilladelsen vil være den samme som Norwegian allerede har i moderselskabet Norwegian Air Shuttle. DOT har ikke godkendt ansøgningen fra NUK om en midlertidig tilladelse.

Norwegian forventer, at de amerikanske myndigheder følger Open Skies-aftalen mellem Europa og USA og godkender ansøgningen. NUK fik sin britiske driftstilladelse i november sidste år.

Norwegian operer i dag med en norsk driftstilladelse, som har alle flyverettigheder og er derfor ikke afhængig af en midlertidig tilladelse for NUK. NUK må imidlertid have en permanent tilladelse fra amerikanske myndigheder for at flyve på den britiske driftstilladelse til USA. Britiske myndigheder har givet stærk støtte til NUK’s ret til flyvetilladelse i tråd med Open Skies-aftalen.


Kontakt for pressen:
Norwegians pressetelefon: +47 816 11 816

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det 6. største lavprisselskab i verden. I dag opererer Norwegian godt 400 ruter til mere end 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). I en ny kåring fra anerkendte SkyTrax World Airline Awards er Norwegian af passagererne stemt ind som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. For tredje år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.