Gå til indhold
Tag dit kæledyr med, når du rejser med Norwegian: Råd og vejledning til en tryg rejse

Nyhed -

Tag dit kæledyr med, når du rejser med Norwegian: Råd og vejledning til en tryg rejse

Rejser du med din firbenede ven? Som kæledyrsejer er det vigtigt at sætte sig ind i de gældende retningslinjer og at planlægge turen grundigt, så kæledyrene får den bedst mulige rejse.

Sikkerhed og dyrevelfærd er fundamentet for transportreglerne for rejser med dyr, og det er vigtigt, at kæledyrsejere sætter sig grundigt ind i de gældende regler. Det sikrer, at rejsen bliver så behagelig og tryg som muligt for dyrene. Det er også vigtigt for sikkerheden for øvrige passagerer og de, der arbejder ombord på flyene og lufthavnene.

Burene, som dyrene rejser i, skal være flugtsikre, og det skal være rent, solidt, lækagesikkert og have ventilation. Både i kabinen og i lastrummet skal dyrene kunne stå op, vende sig om og ligge i en naturlig stilling inde i buret.

Gode råd og vejledning til dig, som rejser med dit kæledyr:

Booking af billetter
Der er kun få pladser til dyr på hver flyvning, og det er derfor en god idé at være tidligt ude i forhold til at booke billetter. Billetten kan nemt bestilles via websitet eller ved at ringe til kundeservice. Når der ikke er flere ledige pladser til dyr, vil det ikke længere være tilgængeligt i booking-flowet.

Forberedelser inden rejsen
Der er rigtig mange lyde, lugte og andre indtryk i en lufthavn og i flyets lastrum, og undervejs på rejsen, kan der for eksempel være turbulens. Alt dette kan være med til at stresse dyrene. Vi anbefaler derfor altid, at man konsulterer en dyrelæge og får vurderet, om kæledyret kommer til at kunne tåle flyveturen. Det er særligt vigtigt, at man vænner dyret til det bur, de skal rejse i.

Indtjekning
Mød op i lufthavnen i god tid. Hvis dyret skal rejse i lastrummet, skal det tjekkes ind som specialbagage. Dette skal gøres senest en time før afgang, men ikke mere end to timer før af hensyn til dyret, så der ikke er for lang ventetid før det kommer ombord på flyet. På meget varme og kolde dage, kan man bede om, at indtjekningen af dyret sker så tæt på en time før afgang som muligt.

Sikkerhedskontrol af dyrene
Lufthavnene er ansvarlige for at udføre sikkerhedskontrollen af dyrene. Alle bure bliver sendt igennem en røntgenmaskine, ligesom alt andet specialbagage. Buret bliver også undersøgt på andre måder, før det bliver tilladt at fragte det ombord på flyet. Dyr, som rejser med i kabinen, går igennem den almindelige sikkerhedskontrol sammen med passageren.

Dyrets vacciner og dokumenter
Alle dyr, som skal rejse uden for landets grænser, skal medbringe et pas, som er udstedt af en dyrelæge. Vi anbefaler også, at man sammen med en dyrelæge undersøger, hvilke vacciner og forebyggende behandling dyret skal have for at kunne rejse med. Alt nødvendigt medicin og påkrævede dokumenter skal opbevares i håndbagagen.

Dyr i kabinen
Små hunde og katte kan fragtes i kabinen på flyvninger inden for Schengen-området og/eller EU. Norwegian tillader to transporttasker eller bur i kabinen per flyvning. To dyr kan rejse i samme transporttaske eller bur, hvis dyrene tilsammen er inden for vægt- og størrelsesbegrænsningen.
I kabinen tillades kun transporttasker og bur, der er speciallavet til dyr, og de skal til hver en tid udfylde visse krav som for eksempel gældende regler for størrelse og vægt, og de skal være lækagesikret. Dyrene skal kunne rejse sig op, vende sig og kunne ligge i en naturlig stilling hele vejen. Dyrene skal opholde sig i transporttasken eller buret under hele rejsen.

Hvis vi har kunder med ombord, som har alvorlig allergi, og som har orienteret om dette på forhånd, kan der være blokeret for dyr i kabinen på den specifikke flyvning, og det vil ikke være muligt at vælge rejse med dyr.

Dyr i lastrummet
I lastrummet skal burene også opfylde visse krav til for eksempel størrelse og vægt. De skal også være flugtsikre, og alle sider i buret skal sørge for tilstrækkelig ventilation. Dyrene skal kunne rejse sig op, vende sig og kunne ligge i en naturlig stilling inde i buret under hele rejsen. Det er vigtigt, at buret sikres med strips, så man ikke risikerer, at dyrene forlader buret undervejs. Når du rejser med dyr i lastrummet, er det også vigtigt, at du er tilgængelig for personalet, som skal håndtere dyret på rejsen.

Tjenestehunde og førerhunde
Servicehunde og førerhunde rejser gratis i kabinen på de fleste flyvninger, men får at sikre, at der er plads til dem, skal billetterne stadigvæk bestilles i god til inden afrejse. Ligesom andre kæledyr, kan de bestilles nemt via websitet eller kundeservice.

Internationale regler og dyrevelfærd
Norwegian følger de internationale regler for transport af dyr på flyvninger, hvor dyrevelfærd og sikkerhed er de vigtigste parametre. Flyselskaber er ikke forpligtet til at tilbyde transport af dyr, men hos Norwegian ønsker vi at kunne tilbyde vores kunder dette, og vi er meget bevidste om at tage os bedst muligt af de dyr, der rejser med os.

Der er stor og øget efterspørgsel på transport af dyr i lastrummet, men dyretransport kræver mere tid og flere ressourcer end almindelig last, og derfor er der begrænset plads til dyrene ombord på flyene.


Her finder du mere information om at rejse med dyr
Her finder du mere information om at rejse med servicehunde

Du kan også finde mere nyttig information om at rejse med dyr hos den lufthavn, du rejser fra eller hos Fødevarestyrelsen.

Emner

Kategorier

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian