Gå til indhold
Norwegian vender snuden mod USA

Nyhed -

Norwegian vender snuden mod USA

Norwegians topchef Bjørn Kjos kunne i tirsdags på et velbesøgt pressemøde i Stockholm præsentere splinternye langdistanceruter mellem hele Skandinavien og USA. Og der var rigtig gode nyheder til danskerne, hvor flyselskabet, i samarbejde med Copenhagen Connected, til februar og marts åbner to ruter mellem København og henholdsvis New York og Los Angeles. Med de to nye ruter til både det østlige og vestlige USA samt Norwegians rute til Fort Lauderdale i Florida dækker Norwegian nu et stort område på det amerikanske kontinent.

Norwegian bliver eneste flyselskab fra Københavns Lufthavn, der kommer til at tilbyde danskerne direkte flyvninger mellem København og Los Angeles og Fort Lauderdale. Lægger man derudover flyvninger til verdens mest populære storby, New York, har Norwegian udviklet et rutetilbud til USA, som gør det nemmere og hurtigere for mange danskere at tage turen ’over there’. 

”Vi er meget glade for, at vi i 2014 kan tilbyde vores danske passagerer at flyve direkte til tre så fantastiske rejsemål. New York har været en meget efterspurgt rute fra Danmark, og at vi samtidig kan tilbyde direkte flyvninger til Los Angeles med Hollywood, Beverly Hills og indgang til resten af Californien samt Grand Canyon og Las Vegas inden for kort afstand, er meget glædeligt. Vi ser meget frem til at byde passagerene velkommen om bord,” siger Johan Bisgaard Larsen, informationschef for Norwegian i Danmark.

”Vores lancering af ruterne mellem København og New York og Los Angeles samt den nyligt lancerede rute til Fort Lauderdale vidner om vores seriøse satsning på langdistancemarkedet. Dette er stadig kun begyndelsen, og vi vil i fremtiden se Norwegian åbne ruter til en masse spændende destinationer ude i verden,” siger Johan Bisgaard Larsen.

Flyv med verdens mest moderne passagerfly
Norwegians langdistanceruter vil blive opereret med verdens mest moderne passagerfly, Boeing 787 Dreamliner. Norwegian har på nuværende tidspunkt fået leveret sine første to Dreamlinere, og et mere leveres i november. I alt har selskabet bestilt otte Dreamliner-fly, hvor det sidste leveres i 2015. Norwegians Dreamliner har plads til 291 passagerer.

Dreamlineren har mange fordele, som passagererne vil få glæde af. Det indvendige lufttryk gør, at kabinemiljøet i højere grad føles som på jorden, hvilket reducerer typiske ”jetlag-symptomer” som hovedpine og muskelsmerter. Flyet er produceret af lette kompositmaterialer og bruger 20 procent mindre brændstof end fly af tilsvarende størrelse i dag.


Emner

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian