Gå til indhold
London pyntet smukt til jul
London pyntet smukt til jul

Nyhed -

Norwegian anbefaler nogle af Europas bedste julemarkeder – og nogle ukendte perler

Endelig er Europas julemarkeder bare en kort flyvetur væk. Tag et afbræk fra lange ”to-do-lister” op mod jul og opdag Europas fineste storbyer pyntet til jul. Og måske lader du dig overraske af nogle mindre kendte destinationer?

Mange danskere har feriedage til gode mod slutningen af året, og vi oplever stadig god efterspørgsel efter vores udlandsdestinationer i december. Måske er det ikke så overraskende, for i denne periode er der mange, der glæder sig til at opleve den stemningen, når mange af Europas julemarkeder endelig er tilbage. Vi kan især se, at lange weekender er populære, siger Magnus Thome Maursund, koncerndirektør for netværk og planlægning i Norwegian.

Nyd juleklassikeren London

London er blandt danskernes yndlingsrejsemål og op mod jul er det ingen undtagelse. Med mange forskellige julemarkeder, storslåede handelsgader og et fantastisk udeliv er London en juleklassiker for mange. Blandt det mest populære julemarkeder er det ekstravagante Hyde Park Winter Wonderland og Leicester Square Christmas Market. For de kunstinteresserede lokker julemarkedet på Tate Modern. Eller hvad med en tur til Old Spitalfields Market, som holder til i en af Londons ældste viktorianske markedshaller?

Gdansk og Budapest – Europas ukendte perler

Blot en kort flyvetur fra Københavns Lufthavn finder du et stribe ukendte storbyperler med julemarkeder, der er mere end turen værd.

Med sin eventyrlige atmosfære anses julemarkedet i Gdansk for at være det smukkeste i Polen. Havnebyen har fået sit særpræg på grund af nærheden til Østersøen og er blevet en turistmagnet, som lokker med gode mad- og kulturoplevelser og shopping til fornuftige priser – tæt på de smukke naturomgivelser.

I Budapest findes både rigtige ungarske julemarkeder og spektakulære lysshows. Her finder du traditionel ungarsk mad og fint håndværk. De mest kendte julemarkeder i Budapest findes ved Vörösmarty-torvet og ved St. Stephen’s Basilica – begge ligger meget centralt. Lidt længere væk ved Óbuda-torvet findes et lille, men meget charmerende julemarked, og der findes flere mindre julemarkeder, som man kan ose rundt i i de små gader.

Budapest byder på masser af små, hyggelige julemarkeder

Tre gode råd til sikker og smart julehandel i udlandet

  • Betal altid med lokal valuta.
    Husk, at det altid er billigere at betale i lokal valuta. Grunden er, at du ellers som regel får en betydelig dårligere vekselkurs, hvilket lokale butikker og minibanker tjener på, men som koster dig unødigt.
  • Betal med kreditkort
    Brug et kreditkort og undgå at bruge dit sædvanlige debetkort, som er knyttet til din forbrugskonto. Med kreditkortet har du mulighed for at tjekke, at beløbet er korrekt, før du betaler regningen til kreditkortselskabet. Skulle du blive udsat for svindel, er det lettere at få pengene igen, hvis du har betalt med kreditkort. Det er en god idé at have to betalingskort med, som du opbevarer adskilt, i tilfælde af, at du skulle miste et af dem. Husk at betale hele regningen, når du er hjemme igen, så du undgår strafrenter.
  • Kast dig ud i at forhandle priser
    Hvis du skal handle på julemarkederne, kan det være værd at forsøge at forhandle om priserne. Køber du flere ting samtidig kan man ofte få rabat, og det gælder også, hvis man er flere, der handler samme sted.

God rejse!

Norwegian flyver direkte til mange destinationer i Europa, der har smukke julemarkeder og fabelagtig juleshopping. Book billetter på www.norwegian.com

Emner

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian