Gå til indhold
Konstruktivt dialogmøde i Karup Lufthavn

Nyhed -

Konstruktivt dialogmøde i Karup Lufthavn

Hvad skal fremtiden bringe for Karup Lufthavn? Det spørgsmål var fredag den 7. september på dagsordenen, da Norwegian mødtes med borgmestre og repræsentanter fra de ni ejerkommuner samt nogle af regionens største virksomheder.

Afgangstider, bagage, turisme, infrastruktur og lufthavnens navn var bare nogle af de emner, som blev diskuteret på dialogmødet i Karup fredag den 7. september. Mødets omkring 40 deltagere bestod udover Norwegian af borgmestre og repræsentanter fra de ni ejerkommuner samt nogle af Midt- og Vestjyllands største virksomheder.

Norwegians danske presse- og markedschef, Johan Bisgaard Larsen, var tilfreds med dialogmødets forløb:

”Jeg er glad for den positive indstilling, de respektive kommuner og virksomheder medbragte til dialogmødet, som skabte gro bund for en åben diskussion omkring, hvor vi i fremtiden skal hen med Karup Lufthavn. Derudover gav mødet blandt andet Norwegian indsigt i nogle af de problematikker, de implicerede parter oplever ved sammensætningen af de nuværende afgange. Vi har nu lyttet og vil kigge seriøst på, om der findes alternativer til dette,” siger Johan Bisgaard Larsen. 

Og han fortsætter:

”Omvendt er det helt afgørende for Norwegian, at kommunerne omkring Karup tager vores engagement lufthavnen meget seriøst. Lige nu er det af allerstørste vigtighed, at der med en aktiv indsats bliver gjort alt for at skabe interesse omkring Midt- og Vestjylland som region. Det er lige nu, vi har muligheden for at skabe vækst i Karup Lufthavn, så lad os alle gøre, hvad vi kan for at det lykkes,” slutter Johan Bisgaard Larsen.   

Norwegian er nu er eneste operatør fra luftavnen, men alligevel har sædekapaciteten aldrig været så høj som på nuværende tidspunkt. Norwegian flyver totalt med 46 ugentlige afgange mellem København og Karup, hvilket giver samlet 6808 sæder. Det har været helt afgørende for Norwegian at styrke samarbejdet med de virksomheder og kommuner, der har interesse i Karup Lufthavn for skabe et solidt fundament for at udviklingen i trafikken ind og ud af Karup fortsætter.

For mere information:
Presse- og Markedschef, Johan Bisgaard Larsen, tlf. 31 31 31 28

Emner

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian