Gå til indhold
Gode råd og tips, hvis du skal rejse i julen

Nyhed -

Gode råd og tips, hvis du skal rejse i julen

Julen nærmer sig, og mange skal rejse til nær og fjerne for at besøge familie, venner eller nyde Sydeuropas varme himmelstrøg. For at det skal blive en tryg og god rejse for alle, er det vigtig at man gør nogle enkle forberedelser. Her finder du gode råd, der gør rejsen mere effektiv og behagelig.

Før du rejser

Håndbagage. Din billettype afgør hvor meget håndbagage, du må have med ombord. Det varierer fra en lille taske, der kan placeres under sæden foran til både en taske og håndbagage i bagagehylden. Hvad der gælder for din rejse, ser du i din billetinformation. Bemærk, at der findes særskilte regler blandt andet for dem, der rejser med børn og spædbørn, for de der har behov for medicinsk udstyr, og for de der ønsker at have sit musikinstrument med ombord. ID-papirer, medicin, nøgler og værdigenstande bør altid opbevares i håndbagagen. Få flere gode tips i videoen nedenfor (på norsk).

Bagage. Husk at sætte navn og telefonnummer (med landekode) på din kuffert, og læg gerne en seddel ind i bagagen med kontaktinformation også for en sikkerheds skyld. Så går det hurtigere, hvis bagagen skulle blive forsinket og skal eftersendes.

Tjek om du har bagage inkluderet. For at spare tid er det vigtigt at være sikker på, om du har bestilt plads til den bagage, du skal have med på rejsen. Det kan du se i dine rejsedokumenter. Passagerer, der har købt billet direkte hos Norwegian, kan let bestille ekstra bagage til på vores hjemmeside eller i Norwegian-appen. Hvis du har købt en flyrejse med Norwegian hos et rejsebureau (ikke charter), så skal det ordnes manuelt i lufthavnen.

Sportsudstyr og specialbagage. Det er nemt at tage alt fra ski til golfudstyr med sig, men tjek at dit udstyr er indenfor størrelsesbegrænsningerne. Pak det godt ind – gerne i hård emballage – og husk at sætte kontaktinformation på. Husk rejsekvitteringen, og sørg for at have den let tilgængelig. Husk at specialbagage skal tjekkes ind og afleveres i skranken mindst én time før afgang.

Rejsedokumenter. Norwegian-appen giver dig et godt overblik over alle rejsedokumenter, når du er på farten. Her kan du også tjekke ind, bestille mere bagage eller tilkøbe Fast Track.

Hav strøm på telefonen. Sørg for at have nok strøm på din telefon eller tablet, sådan at du kan fremvise de nødvendige dokumenter for at komme igennem check-in, sikkerhedskontrollen og videre på rejsen. For nogen kan det være en ekstra tryghed også at have rejsedokumenterne med i papirversion.

Her kan du læse mere om hvor meget bagage, der er tilladt, og hvordan den beskyttes på rejsen. Du kan også finde mere information om, hvordan det er at rejse med medicinsk udstyr, dyr eller med specialbagage.

I lufthavnen

Fremmøde. Vær ude i god tid. Der er mange, der rejser i juledagene, og der kan være travlt i lufthavnen. Det betyder, at det kan tage længere tid at komme igennem sikkerhedskontrollen end det, man er vant til.

Effektivt check-in. Den hurtigste måde at tjekke ind på er ved at bruge Norwegian-appen eller ved at benytte selvbetjeningsautomaterne i lufthavnen og så aflevere eventuel bagage i skranken. Norwegian åbner som regel check-in 48 timer før afrejse.

Bagageindlevering (bag drop). Bag drop åbner som regel om morgenen og er åben hele dagen. Det er ikke alle lufthavne, der har et bag drop-område, hvor du selv kan aflevere din indtjekkede bagage, så tjek med den lufthavn, du skal flyve fra.

Ombordstigning. På boardingkortet står der, om du skal gå ombord i gruppe A, B eller C. Ved at følge anvisningen fra personalet bidrager du til, at boardingen bliver så behagelig og hurtig som mulig.

Velkommen ombord

Rejsende har forskellige ønsker og behov, og alle, der arbejder i luftfarten, er optagede af, at alle får en god rejseoplevelse. Hvis du har spørgsmål til noget under rejsen, så er det bare at spørge kabinebesætningen. Der er mange rejsende i dagene omkring jul og nytår. Nogle rejser meget og er meget rutinerede, mens andre sjældent flyver eller måske skal ud at flyve for allerførste gang. Tag ekstra hensyn til dem omkring dig, så bliver det en god rejse for alle.

Velkommen ombord og glædelig jul!

Emner

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian