Gå til indhold
Thomas Gadegård Sørensen (tv) og Mette Hargaard (midt) var de heldige vindere af en tur til en af Norwegians langdistancedestinationer, da de i dag blev overrakt et gavekort af Norwegians kommunikationschef Andreas Hjørnholm (th)
Thomas Gadegård Sørensen (tv) og Mette Hargaard (midt) var de heldige vindere af en tur til en af Norwegians langdistancedestinationer, da de i dag blev overrakt et gavekort af Norwegians kommunikationschef Andreas Hjørnholm (th)

Pressemeddelelse -

Norwegian runder 4 millioner passagerer mellem Aalborg og København

Der var kaffe, kage og højt humør ved gate 7 i Aalborg Lufthavn i dag, da Norwegian rundede passager nummer 4 millioner på ruten mellem København og den nordjyske hovedstad. Den heldige passager modtog et sæt fribilletter til en tur med Norwegian til USA, mens de øvrige passagerer på afgangen spiste chocoladekage.

”Norwegian er en enorm vigtig samarbejdspartner for Aalborg Lufthavn. I dag fejrer vi passagerer nummer fire million på indenrigsruten, hvor Norwegians otte daglige afgange er af stor betydning for såvel erhvervslivet som for fritidsrejsende. Læg dertil Norwegians internationale trafik ud af Aalborg Lufthavn, så positioneres Norwegians betydning bare yderligere,” siger Søren Svendsen, CEO Aalborg Lufthavn.

Vil gerne flyve endnu mere

”For Norwegian er ruten mellem Aalborg og København ganske vigtig, som de store tal vidner om. Med 8 daglige ture frem og tilbage, flyver vi hver dag tusindvis af danskere mellem de to byer. Det gør os til suverænt det største flyselskab på ruten. Jeg tror, at folk værdsætter, at Norwegian er i stand til at tilbyde et billigt produkt i topmoderne fly,” siger Andreas Hjørnholm, kommunikationschef i Norwegian.

”Tallene viser netop, hvor vigtig luftfart er – for Aalborg, Nordjylland og resten af Danmark. Gode flyforbindelser skaber massiv værdi for hele samfundet. Vi vil rigtig gerne udvide vores operationer til og fra Aalborg. Men konkurrencen er hård på området, så det kræver fortsat opbakning fra nordjyderne og fra Aalborg Lufthavn,” siger Andreas Hjørnholm

Høj pålidelighed belønnes af passagererne

Opbakning får Norwegian blandt andet fra Lars Krull, der som bestyrelsesmedlem i pendlerklubben SK AAL rejser meget med Norwegian på ruten Aalborg-København.

”Vi pendlere er glade for, at Norwegian har så mange afgange på ruten, fordi vi er afhængige af hyppige afgange, og at der er styr på punktligheden, og at regulariteten er høj. Norwegian leverer varen, og vi er meget glade for deres indsats på ruten,” siger Lars Krull, der udover sin post som bestyrelsesmedlem i pendlerklubben, er ansat på Aalborg Universitet.

Den heldige passager nummer 4 millioner
Den heldige Norwegian-passager, der blev nummer 4 millioner på ruten mellem København og Aalborg, var den studerende Mette Hargaard, der var på vej til København med sin kæreste Thomas Gadegård Sørensen. De blev overrasket i gaten med et sæt Premium-fribilletter og kan nu glæde sig til en gratis tur til en af Norwegians seks amerikanske eller asiatiske destinationer med direkte forbindelse fra Danmark.

Med Norwegian fra Aalborg Lufthavn
Norwegian flyver i dag fra Aalborg Lufthavn til København, London og tre spanske destinationer.

  • Aalborg (AAL)-København (CPH): 8 daglige flyvninger
  • Aalborg (AAL)-Malaga (AGP): 5 ugentlige flyvninger
  • Aalborg (AAL)-Palma de Mallorca (PMI): 4 ugentlige flyvninger
  • Aalborg (AAL)-London (GTW): 3 ugentlige flyvninger
  • Aalborg (AAL)-Alicante (ALC): 1 ugentlig flyvning


Yderligere information:

Kommunikationschef i Norwegian: Andreas Hjørnholm, tlf. 6191 1116.

Emner


Norwegian
Norwegian er verdens sjettestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,6 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.000 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.


Kontakt

Sara Westphal Emborg Neergaard

Sara Westphal Emborg Neergaard

Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian