Gå til indhold
Rekordmange passagerer: Her flyver danskerne hen på jule- og nytårsferie

Nyhed -

Rekordmange passagerer: Her flyver danskerne hen på jule- og nytårsferie

Norwegian flyver i år 300.000 danskere på jule- og nytårsferie. Det er første gang nogensinde, at flyselskabet flyver så mange på dette tidspunkt. Europas metropoler er mest populære, men også New York trækker i danskerne.

Når danske rejsende sætter sig til rette i flyet for at tage på jule- og nytårsferie, så er det Europas metropoler, der er de mest besøgte rejsemål. Det fortæller flyselskabet Norwegian. Mest populær er London, men mange sætter også kursen mod sydligere himmelstrøg i Barcelona, Paris og Rom. Derudover har mange danskere valgt at fejre jul og nytår ”over there”. Således har New York også klemt sig ind blandt de allermest populære af Norwegians rejsemål.

Endvidere kommer markant flere også til at benytte indenrigsruten mellem Aalborg og København i julen end sidste år. For her vil tyve procent flere passagerer gå om bord på Norwegians Boeing 737-800-maskiner.

”Det er første gang nogensinde, at så mange danske passagerer rejser med Norwegian henover jul og nytår, hvilket vi er utrolig glade for. Det bekræfter os i, at moderne, mere miljøvenlige fly til spændende destinationer bliver værdsat. Vi vil fortsætte med at udvide vores rutetilbud fra Danmark til spændende destinationer ude i verden og glæder os til at byde endnu flere passagerer velkommen om bord hos os i fremtiden”, siger Thomas Ramdahl, Norwegians kommercielle direktør.

Norwegian i Danmark

Norwegian opererer mere end 60 ruter fra Danmark og er næststørste operatør i Københavns Lufthavn. Selskabet har base i CPH og beskæftiger knap 400 ansatte i luften og på jorden. Derudover flyver Norwegian også fra Billund og Aalborg, hvor flyselskabet blandt andet er størst på Danmarks vigtigste indenrigsrute mellem Aalborg og København med op til 48 ugentlige afgange med moderne Boeing 737-800-maskiner. Flyselskabet bringer hvert år mere end en million turister til Danmark. Norwegian har i dag ti langdistanceruter ud af Københavns Lufthavn til USA, Caribien og Thailand.

Emner

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian